Marius Zorilă

Marius Zorilă, s-a nascut pe data de 06 07. 1982 in judetul Giurgiu, localitatea Fratesti.  Iubirea pentru folclor, pentru melodicitatea lui unica, plina de sensibilitate, i-a fost insuflate lui Marius de bunicul Constantin Zorila, la randul lui un vestit lautar violinist, care a vazut potentialul extraordinar al baiatului.

In ciudata numeroaselor piedici, Marius si-a urmat cu ambitie drumul, devenind unul dintre cei mai prolifici solisti – violonisti ai tinerei generatii. Marius este absolvent al Universitatii de Muzica din Bucurestia.

In anul 2011, Marius Zorila a reusit perfomanta de a deveni cel mai tanar dirijor din peisajul autohton, infiintand Orchestra Nationala Valahia. Repertoriul orchestrei cuprinde cantece si dansuri populare din toate zonele etnofolclorice.

Orchestra Nationala Valahia sub bagheta maestului dirijor Marius Zorila, a reusit sa stranga in palmares sute de premii si participari la cele mai prestigioase festivaluri de gen si tara si strainatate.  Maiestia si talentul, acompaniate de filonul autenticitatii, fac din Orchestra Nationala Valahia vocea noii generatii de muzicieni.

 

Anii de experienta dar si virtuozitatea innascuta, fac din Marius Zorila un instrumentist care a dus la rang de arta vioara, dar si un orchestrator expresiv, compozitor si pedagog. Piesele de succes lansate de Lavinia Goste de-a lungul ultimilor ani, au purtat semnatura muzicala a lui Marius Zorila, dovedind alaturi de maiestrie, si talentul  si viziunea compozitionala.

In anul 2014 a fost lansat albumul “Autentic Romanesc” ce cuprinde suite instrumentale din toate zonele tarii, ceea ce demonstraeza inteligenta muzicala nativa dar  si expresivitatea melosului romanesc in diverse ipostaze. Impactul extraordinar al albumului a fost recompensat prin diverse premii de catre criticii muzicali, dar si de publicul larg  prin vanzari impresionate. Repertoriul vast al Orchestrei, multitudinea si varietatea interpretativa, fac din Orchestra Nationala Valahia “cea mai buna orchestra a momentului” conform criticilor muzicali.

Din anul 2017  Orchestra Nationala Valahia, sub bagheta maestrului dirijor, Marius Zorila,  face parte din echipa emisiunii TV, “Vedeta Populara”.  Audientele impresionante obtinute de emisiune, a carei muzicalitate si efervescenta sunt sustinute de Orchestra, demonstreaza apetitul publicului pentru folclor dar si populariatea  si admiratia de care se bucura Marius Zorila.

Lavinia Goste si Marius Zorila formeaza nu doar un cuplu solid, dar si o echipa matura si bine sudata, care prin talent, daruire si iubire de folclor marcheaza istoria moderna a cantecului popular romanesc.

In afara unui cuplu talentat si caristmatic, Lavinia si Marius sunt si un cuplu modern, care incearca sa transpuna in limbaj contemporan traditiile dar si invers; mama de gemene, Lavinia are un blog specializat dedicat mamicilor, in care povesteste intamplari de zi cu zi din viata familei Goste-Zorila.

Galerie Marius