Fabrica de Folclor, Folclor Romanesc

 Fabrica de Folclor, Folclor Romanesc

Fabrica de Folclor:

este un proiect educațional unic în peisajul bucureștean și se distinge nu doar prin inițiativă și viziune, ci și prin metoda de predare.

Cunoștințele sunt transmise copiilor printr-o abordare modernă, interactivă, astfel încât să capteze atenția copiilor și să le suscite interesul pentru moștenirea culturală reprezentată de folclorul românesc.

Proiectul cultural educational “Fabrica de Folclor” a fost realizat cu scopul de a transmite celei mai tinere generatii, mostenirea culturala care defineste poporul roman, traditiile, obiceiurile, folclorul Romanesc, comori inestimabile care sa dainuie peste veacuri. In cadrul cursurilor si atelierelor de folclor, cursantii cu varste cuprinse intre 9 si 20 de ani, vor participa la lectii de canto si vioara interactive, care le vor permite sa interactioneze cu profesori instrumentisti dar si cu virtuozi in ale cantecului popular.

Cursurile urmeaza sa se desfasoare in ore individuale sau pe grupe in functie de numarul de cursanti si de categoria de varsta in care se incadreaza.

In cadrul “Fabricii De Folclor”, copii invata sa stapaneasca atat tehnica vocal instrumentala cat si traditiile si pildele neamului romanesc, de la doi pedagogi de exceptie, dirijorul si violonistul Marius Zorila si interpreta de exceptie, Lavinia Goste  “Prin proiectul cultural “Fabrica de Folclor, Folclor Romanesc” incercam sa educam gustul copiilor pentru folclor si traditii, folosind metode moderne de predare, puternic interactive, astfel incat sa trezim interesul si pasiunea copilului pentru mostenirea culturala romanesca.

La “Fabrica de Folclor” incercam sa contruim caractere, sa le prezentam copiilor trecutul ca sa isi poata desena viitorul. Copii sunt ca niste mladite care trebuie ghidati pentru a creste puternici si trainici’ a declarat Lavinia Goste.

La finalul cursurilor “Fabricii de Folclor”, cursantii se vor constitui intr-un grup vocal sau grupa instrumental, profesorii sprijinindu-i in mod concret la primii pasi catre marea scena a muzicii populare romanesti.

Cursurile se desfasoara saptamanal, iar proiectul este sustinut de Creart, prin Primaria Capitalei.

Pentru inscrieri, va rugam sa ne contactati prin adresa de email: contact@goste-zorila.ro