Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Inimioara cu dor mult

aprilie 23 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Lavinia Goste si Marius Zorila vă invită cu emoție în suflet la evenimentul extraordinar de celebrare a folclorului romanesc „Inimioară cu dor mult” în data de 23 aprilie 2020, la Sala Palatului.

Acompaniați de cea mai tânără orchestră din țară – Orchestra Națională Valahia, condusă de Marius Zorilă, alaturi de invitati de marcă, în Sala Palatului vor răsuna piesele preferate „Inimioară cu dor mult”, „Floare roșie de mac”, M-o muscat badea de buza”, „Vai de mine mult dor duc”, și multe alte piese, piese pe care le veți descoperi pe albumul ce poartă numele evenimentului, lansat cu acest prilej.

Concertul „Inimioară cu dor mult” , organizat și promovat de SPRINT MUSIC, promite un nou concept de spectacole de folclor autentic, folclor internațional, costume tradiționale, versuri străvechi acompaniate de un sound actual, un eveniment excepțional în care folclorul romanesc va fi celebrat la rang de artă.

Lavinia Goste, este printre cele mai îndrăgite și apreciate interprete de folclor, este considerată una dintre vocile care promovează la nivelul cel mai inalt folclorul și fără îndoială, v-a marca istoria cântecului romanesc. Cu un timbru vocal excepțional, poate trece cu ușurință de la piese tradiționale românești la piese canto clasic sau la romanțe, ajungând prin multă muncă un etalon în muzica populară și un artist desăvârșit.

Născută la Satu Mare, a absolvit Academia de muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca, secţiunea canto, însă a ales să-şi reprezinte rădăcinile şi neamul prin folclor,dintr-o nemăsurată iubire de semeni. Spune despre sine că se inspiră de la sursă, unde tradiţia este încă bine conservată.

Pornind de la materialele etnografice și folclorice existente, Lavinia, ca un adevărat culegător de folclor, le-a îmbogătit cu texte păstrate de bătrânii satului pe cale orală, dându-le o aură modernă, păstrând însă filonul autentic tradițional și contribuind la paginile moderne ale istoriei folclorului românesc.

Material discografic:2012 – Lavinia Goste – Album de folclor; 2017 – Lavinia Goste – Album de pricesne; 2018 – Lavinia Goste – Cantec pentru tot romanul – album de colinde, Lavinia Goste – Inimioara cu dor mult, pe care se regasesc hit-urile:

„Inimioara cu dor mult”https://www.youtube.com/watch?v=LT9H58cCcuQ

„Floare rosie de mac”https://www.youtube.com/watch?v=TR-Ie4xT-T0

„M-o muscat badea de buza”https://www.youtube.com/watch?v=EHLWjho2hN4

„Foaie verde foi de nuc”https://www.youtube.com/watch?v=BDfNRD70pBQ

Într-o societate aflată tot timpul în mișcare, uneori, tradițiile și valorile autentice au de suferit, sau își pierd din importanța de altădată. Firul istoriei cântecului popular, însă, continuă să se descrie prin acei oameni care, cu dăruire și devotament, duc adevăratul spirit românesc mai departe, îmbogățindu-l, în același timp, cu un suflu nou și proaspăt.

Un exemplu semnificativ este Orchestra Națională „Valahia”, înființată în anul 2011, proiect de suflet al tânărului și talentatului dirijor Marius Zorilă, care a devenit una dintre cele mai apreciate orchestre de folclor românesc, iubită deopotrivă de public și de specialiștii din domeniu. Orchestra Națională Valahia are misiunea clara de a readuce în atenția publicului a tradițiilor și valorilor autentice românești și promovarea acestora prin îmbinarea într-un mod armonios a autenticității cântecului popular cu o interpretare creativă, astfel încât să transmită o moșternire de o valoare culturală viitoarelor generații.

Orchestra Națională Valahia a asigurat timp de trei sezoane acompaniamentul muzical în cadrul emisiunii TVR1, „Vedeta populara”, cel mai mare show de talente ale muzicii populare românesti, unde zeci de concurenti și artiști au urcat pe scena, iar sute de partituri au fost scrise pentru acestia. Colaborarea cu Televiziunea Română s-a concretizat într-un proiect de mare succes, demonstrând încă o dată că Orchestra Nationala „Valahia”

Marius Zorilă, absolvent al Universității de Muzică din București, secția interpretare muzicală și ofițer la Școala Militară de Muzică, a reușit performanța de a deveni cel mai tânăr dirijor din peisajul autohton – pe lângă a fi și un instrumentist matur și un orchestrator expresiv, profesor și compozitor. Susține acompaniamentul la cele mai importante festivaluri de folclor din țară, punând în scenă nu doar folclor național, ci și internațional – proiect original, ambițios și de anvergură!

Albumul de folclor intitulat Autentic Romanesc, semnat Marius Zorilă și Orchestra Natională Valahia poate fi numit chiar un document muzical.

Conține piese culese din toate zonele folclorice ale țării noastre, piese ce au facut istorie și care s-au auzit de a lungul timpului in toata lumea: Ciocarlia, Geampara, Hora și Brâu moldovenesc.

O colectie de 12 suite și hore, care împreună pot constitui harta folclorică a țării noastre.

Marius Zorila si Orchestra Nationala Valahia – Suita Ardeal

Biletele sunt disponibile în reteaua IaBilet si în format electronic pe www.iabilet.ro, in magazinele Flanco, Diverta, Carturesti, Metrou Unirii 1, Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, Paypal,carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde în tara.

Detalii

Data:
aprilie 23
Timp:
8:00 pm - 10:00 pm
Sit web:
http://bit.ly/concertinimioara

Loc de întâlnire

Sala Palatului
Strada Ion Câmpineanu 28
Bucuresti, 010039 România
+ Harta Google
Sit web:
http://bit.ly/concertinimioara

Organizator

Sprint Music
Sit web:
www.goste-zorila.ro